Partioasuista

Huivi

Tunnistettavin osa partiolaisen ulkoista olemusta lienee partiohuivi, tuo kaikenikäisten partiolaisten kaulassa roikkuva ”symboli”, jolla partiolippukunnat erottuvat toisistaan erilaisin huivimerkein ja värein. Huivia käytetään yhteenkuuluvuuden -”tää on meidän oma juttu” lisäämiseksi ja muistukseksi siitä minkä parissa toimitaan.

Joensuun Eräsissien ja Karjalan Tyttöjen tunnetuimpana tunnuksena on jo vuosikymmeniä toiminut omalaatuinen, väreiltään puna-musta huivi. Poikien huivimerkissä on vihreällä pohjalla keltainen partiolilja keltaisen köysirenkaan sisällä ja merkin kulmissa oranssit liekit. Tyttöjen huivimerkissä taas on samalla pohjalla apila. Tätä huivia käyttävät lippukuntamme kaikki yli 10-vuotiaat jäsenet eikä siihen huivimerkin lisäksi ommella muita merkkejä. Sudenpennut (7-10v) käyttävät sinistä ”perus”huivia johon voi ommella sudenpentujen lupaus- ja jälkimerkit.

Partiopaita

Viralliseen partioasuun, jota käytetään esimerkiksi suurilla leireillä, partioparaateissa ja erilaisissa lippukunnan juhlissa, kuuluu olennaisena osana partiopaita. Tuo sininen kauluspaidan malliin leikattu vaatekappale, jota on myös ”virikseksi” kutsutaan on lippukunnassamme harvemmin käytetty, mutta arvostettu osa partiolaisten ulkoisia tunnuksia. Partiopaidan hankkiminen ei ole pakollista, mutta kaikille yli 10- vuotiaille sitä suositellaan. Nuoremmat sudenpennut voivat halutessaan hankkia sudenpentucollegen.

Lisää tietoa partioasuista:http://fi.scoutwiki.org/Partiopaita

Lippukuntahuppari

Jo menneinä vuosikymmeninä on JESKatyt voinut tunnistaa etenkin leireillä ja kaikkialla muuallakin vihrestä anorakista, jonka selässä on valkoisella suurimmalle osaksi mysteeriksi jäänyt painatus – kuitenkin lippukuntien lyhenteiden ollessa selkeässä osassa tätä kuvaa. Anorakki siirtyi nykypäivään lippukuntien yhdistymisen tienoilla huppareiden muodossa – joita onkin jo parisen kertaa tilattu lisää. Seuraavan kimppatilauksen ajan tullessa tiedotammekin taas koteihin, jos kiinnostusta tähän etenkin lippukunnan vakikaluston suosimaan rennompaan ”partioasuun” on.